3d meetdienst

3D Meetdienst

LEC3D is gespecialiseerd in 3D meten en heeft diverse meetmachines ter beschikking om een groot scala aan meetdiensten uit te kunnen voeren in een bereik van 0,001 mm tot 100 m. Daardoor kunnen we (complexe) meetopdrachten uitvoeren en inzichtelijke meetrapporten aan u opleveren.

Focus op samenwerking in metrologie

Door kennis en ervaring te delen zoeken we de perfecte balans tussen wensen en behoeften, mensen en technologie.
Dit is waar LEC3D voor staat en vormt het uitgangspunt voor onze samenwerking.

Kwaliteitscontrole

Een 3D-scan is een krachtig hulpmiddel om de kwaliteit van een product te controleren. De vorm en de afmetingen van een product zijn immers exact vast te leggen met een 3D-scan. Kwaliteitscontrole door middel van een 3D-scan is echter meer dan het over elkaar heen leggen van 3D-scandata en CAD-tekeningen en vervolgens kijken of de verschillen minimaal zijn. Om de 3D-scandata en CAD-data doelmatig te kunnen vergelijken moeten ze zorgvuldig worden uitgelijnd rond de functionaliteit van het product. Hiervoor is begrip van de toepassing van het product noodzakelijk. Het uiteindelijke doel, een betrouwbare rapportage waaruit een opdrachtgever de juiste conclusies kan trekken, bereiken we in goed overleg met de opdrachtgever.

Specialist in PolyWorks

PolyWorks is software voor 3D coördinaat meettechniek, reverse engineering en virtuele montage. Het is een totaaloplossing voor de verwerking en analyse van driedimensionale datasets. Als universeel softwareplatform ondersteunt PolyWorks een breed scala aan meetsystemen zoals tactiele, scannende en optische 3D meetsystemen.

Kennismaken met de nieuwste technieken

In een demo vertellen wij u graag over de nieuwste technieken over de aansturing van de meetmachine.
Neem contact met ons op voor een afspraak bij u op locatie of in onze meetkamer in Best.